Інавгурація Маргвелашвілі призначена на 17 листопада

Голова юридичного комітету парламенту, член правлячої коаліції "Грузинська мрія" Вахтанг Хмаладзе заявив, що інавгурація нового президента Грузії відбудеться 17 листопада. «Інавгурація відбудеться 17 листопада – в третю неділю після дня виборів президента», – сказав Хмаладзе.

Вибори нового лідера Грузії проходили в неділю 27 жовтня. За даними ЦВК, до теперішнього часу оброблено результати голосування на більшості виборчих дільниць.

За словами голови ЦВК Грузії Тамар Жванія, з великим відривом лідирує кандидат на пост президента країни від коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі, який до цього моменту набрав 62,09 % голосів виборців. Жванія повідомила, що оприлюднені дані по 3404 виборчих дільницях, що становить 90,99 % їх загальної кількості.

Related Post

Найближчі суперники Маргвелашвілі представник партії «Єдиний національний рух» Давид Бакрадзе, має 21,9 % голосів, лідер партії «Демократичний рух – Єдина Грузія» Ніно Бурджанадзе – 10, 07 %. За грузинським законодавством, для перемоги в першому турі кандидатові в президенти достатньо набрати 50 % плюс один голос.

Інавгурація Маргвелашвілі призначена на 17 листопада (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment