Санкт-Петербург знаходиться під загрозою повені

 Санкт – Петербургу загрожує повінь. Всьому виною – штормовий вітер з поривами до 28 – ми метрів в секунду, який зараз бушує в акваторії Фінської затоки. Про це журналістам повідомили в регіональному Гідрометцентрі.

 Стало відомо, що циклон, який зараз розгулявся над південними районами Великобританії, потроху зміщується на північний схід. Очікується, що вже завтра британський циклон досягне північно – західної  частини Росії. З наближенням цього циклону до Ленінградської області метеорологи прогнозують посилення південно – західного і південного вітру.

 «Вранці у вівторок, 29 жовтня, пориви вітру в Санкт – Петербурзі і по області досягнуть 15-20 метрів в секунду. Вдень в окремих районах пориви вітру становитимуть 20-24 метрів в секунду. Найсильніший вітер очікується в акваторії Ладозького озера і Фінської затоки вдень 29 жовтня, там пориви вітру можуть досягати відміток небезпечного явища 25-28 метрів на секунду», – заявив Олександр Колесов, представник Гідрометцентру Петербурга.

 Як повідомили синоптики, ослаблення штормового вітру в області очікується лише вночі 30 жовтня.

Related Post

 «У зв’язку з посиленням вітру до штормового і серйозним впливом активного циклону в Санкт – Петербурзі завтра вдень зберігається загроза повені», – підкреслили в Гідрометцентрі.

 Своєю чергою, рятувальні служби Санкт – Петербурга вже попередили всіх жителів і гостей міста про можливі надзвичайні ситуації під час стихії. Рятувальники закликали дотримуватися заходів безпеки. Крім того, рятувальники нагадали, що особливу загрозу при сильному вітрі представляють широкоформатні рекламні щити і високі дерева.

 Варто відзначити, що шторм, який пройшов по північній частині Європи, назвали на честь святого Юди. Святий Юда вшановується у Великобританії як заступник. Фахівці стверджують, що нинішній шторм за силою можна порівняти з "Великим штормом" 1987 року, який забрав життя 22 людей.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment