fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Санкт-Петербург знаходиться під загрозою повені

 Санкт – Петербургу загрожує повінь. Всьому виною – штормовий вітер з поривами до 28 – ми метрів в секунду, який зараз бушує в акваторії Фінської затоки. Про це журналістам повідомили в регіональному Гідрометцентрі.

 Стало відомо, що циклон, який зараз розгулявся над південними районами Великобританії, потроху зміщується на північний схід. Очікується, що вже завтра британський циклон досягне північно – західної  частини Росії. З наближенням цього циклону до Ленінградської області метеорологи прогнозують посилення південно – західного і південного вітру.

 «Вранці у вівторок, 29 жовтня, пориви вітру в Санкт – Петербурзі і по області досягнуть 15-20 метрів в секунду. Вдень в окремих районах пориви вітру становитимуть 20-24 метрів в секунду. Найсильніший вітер очікується в акваторії Ладозького озера і Фінської затоки вдень 29 жовтня, там пориви вітру можуть досягати відміток небезпечного явища 25-28 метрів на секунду», – заявив Олександр Колесов, представник Гідрометцентру Петербурга.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як повідомили синоптики, ослаблення штормового вітру в області очікується лише вночі 30 жовтня.

 «У зв’язку з посиленням вітру до штормового і серйозним впливом активного циклону в Санкт – Петербурзі завтра вдень зберігається загроза повені», – підкреслили в Гідрометцентрі.

 Своєю чергою, рятувальні служби Санкт – Петербурга вже попередили всіх жителів і гостей міста про можливі надзвичайні ситуації під час стихії. Рятувальники закликали дотримуватися заходів безпеки. Крім того, рятувальники нагадали, що особливу загрозу при сильному вітрі представляють широкоформатні рекламні щити і високі дерева.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Варто відзначити, що шторм, який пройшов по північній частині Європи, назвали на честь святого Юди. Святий Юда вшановується у Великобританії як заступник. Фахівці стверджують, що нинішній шторм за силою можна порівняти з "Великим штормом" 1987 року, який забрав життя 22 людей.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: