fbpx
Новини світу

Росспоживнагляд озвучив умови, за яких молочна продукція Литви може повернутися в РФ

 Ще 17 вересня Росспоживнагляд ввів обмеження на ввезення литовської молочної продукції до Росії, пославшись на її незадовільну якість. Тепер же російське відомство озвучило умови, за яких дана продукція зможе знову повернутися на російський ринок.

У першу чергу, як зазначили в Росспоживнагляді, Литва повинна забезпечити відповідність складу продукції, зазначеного на етикетці, його фактичному змісту, а також виявити і усунути причини виявлення фталатів у молочній продукції.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

До всього іншого, Росія запропонувала Литві забезпечити російські вимоги, які пред’являються до маркування продукції і надавати документи російською мовою до тих товарів, які планується постачати на територію Росії.

У Росспоживнагляді вважають, що Вільнюс також має підвищити відповідальність підприємств у разі виявлення порушень і виробити механізми швидкого обміну інформацією про порушення між країнами, до яких надходить продукція.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: