fbpx
Політика

Підписання Угоди про асоціацію сприятиме реалізації розпочатих українською владою реформ – Л. Кожара

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час участі в 37-му Європейському засіданні Тристоронньої комісії зазначив, що підписання Угоди про асоціацію сприятиме подальшій успішній реалізації започаткованого українською владою процесу політичних, економічних, правових і соціальних реформ. Про це УНН повідомили у прес-службі уряду.

Як йдеться в повідомленні, однією з головних тем краківського засідання були відносини між Україною та ЄС, в т.ч. перспектива підписання Угоди про асоціацію з ЄС під час Саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Л. Кожара поінформував учасників Тристоронньої комісії про зусилля України, спрямовані на створення передумов, необхідних для підписання Угоди, а також про прогрес, досягнутий Україною на цьому шляху.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Глава зовнішньополітичного відомства України висловив переконання, що підписання Угоди про асоціацію сприятиме подальшій успішній реалізації започаткованого українською владою процесу політичних, економічних, правових і соціальних реформ. Л. Кожара також зазначив довгострокові позитивні наслідки Угоди про асоціацію для загальноєвропейських процесів, підкресливши спільну відповідальність України та ЄС за підписання цього важливого документа.

Крім того, в рамках засідання Тристоронньої комісії міністр закордонних справ України провів зустріч з колишнім президентом Польщі Александром Квасневським.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Довідка: Тристороння комісія – міжнародна організація, що складається з представників Північної Америки, Західної Європи та Азії (Японія і Південна Корея), офіційна мета якої – обговорення та пошук рішень світових проблем. Тристороння комісія була створена в 1973 році.

Нинішнє 37-е Європейське засідання Тристоронньої Комісії було присвячено ситуації в ЄС і перспективі його подальшого розвитку. Окрема панель засідання торкалася відносин України та ЄС, а також перспективи підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Джерело: УНН

Читайте також: