fbpx
Спорт

О.Недовєсов вперше увійшов до світового топ-100 і став 2-ю ракеткою України

В опублікованому сьогодні оновленому рейтинг-листі Асоціації тенісистів-професіоналів найбільшого прогресу серед українців за тиждень досяг Олександр Недовєсов, який піднявся на 22 сходинки вгору і, розмістившись на 99 позиції, вперше в своїй біографії увійшов до топ-100, передає УНН.

Таким чином О. Недовєсов став другою ракеткою України, випередивши Сергія Стаховського. Тенісист з Алушти здійснив стрибок у рейтингу, вигравши одиночний титул на челленджері в російській Казані, де він переміг у фіналі Олександра Голубєва з Казахстану, взявши реванш за поразку від нього на попередньому тижні на Кубку Кремля. Цей успіх також забезпечив О. Недовєсову місце в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії. Шкода тільки, що незабаром цей тенісист представлятиме на змаганнях іншу країну – Казахстан.

С. Стаховський тепер 103-й у світовій класифікації. Неприємну для себе рокіровку в межах першої сотні отримав лідер вітчизняного тенісу Олександр Долгополов. Вигравши лише один матч минулого тижня на турнірі в Базелі, киянин перемістився з 38 на 59 місце. Він зможе поліпшити статус-кво цього тижня під час виступу на Мастерсі в Парижі, де першим суперником Олександра стане француз Ніколя Маю.

У новому рейтингу WTA краща українська тенісистка Еліна Світоліна зберегла місце в четвертій десятці. Леся Цуренко зараз 71 після 67 позиції минулого тижня.

Джерело: УНН

Читайте також: