fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На українській митниці у росіянки вилучені фото Гітлера і Муссоліні

Прикордонники Чернівецької області України при огляді багажу 68-річної громадянки Росії виявили раритетні фотографії Адольфа Гітлера та італійського диктатора Беніто Муссоліні. Знімки визнані контрабандними та вилучені для експертизи, повідомляється на сайті державної прикордонної служби України.

Росіянка слідувала пасажирським поїздом з Софії до Москви. Обшук складу був проведений на станції прикордонно-митного контролю Вадул-Сірет. Уточнюється, що жінка в ручній поклажі провозила без супровідних документів вісім знімків, датованих 1938-1942 роками, і три конверти з марками, друкованими в 1944 році. Зараз спеціальній комісії належить з’ясувати походження фотографій і те, чи публікувалися вони раніше.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Останній аукціон, на якому продавалися фотографії фюрера, відбувся у Великобританії в 2011 році. Тоді за 48 000 доларів було продано близько 600 довоєнних знімків фюрера, виконаних особистим фотографом Гітлера Генріхом Хоффманом. Серед інших на деяких фотографіях Адольф Гітлер був зображений з лідером Національної фашистської партії Італії Беніто Муссоліні.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: