fbpx
Освіта

Міністерство освіти та науки РФ: Студради повинні перешкодити необгрунтованому завищенню цін за проживання в гуртожитках

 Міністерство освіти і науки ініціювало проведення загальних виборів в студентські ради. За словами голови департаменту державної політики у сфері виховання дітей та молоді Міністерства освіти та науки Олександра Страдзе, вибори мають бути «системними і постійними». На сьогодні, зазначив чиновник, в багатьох вузах студради «не є цивільними формуваннями, а якимись призначеними або набутими».

 Також Страдзе повідомив про те, що голова міністерства освіти і науки Дмитро Ліванов оголосив догани тим ректорам, які необгрунтовано підвищили вартість проживання в студентських гуртожитках. Відповідно до закону «Про освіту», плату за проживання в гуртожитках керівництво вузу визначає самостійно, спираючись на рекомендації студради. Новий закон скасував заборону на те, щоб плата за проживання в гуртожитку перевищувала 5% від стипендії, тому адміністрація деяких вузів різко накрутила ціни. Страдзе сподівається, що студентські ради допоможуть перешкодити необгрунтованому завищенню вартості проживання в гуртожитках.

Плата за гуртожиток перевищила стипендію у багатьох вузах (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: