fbpx
Політика

Маркова можуть звинуватити у вбивстві – Юрій Луценко

  Колишньому народному депутату і лідеру партії "Родина" Ігорю Маркову готують висунути звинувачення у вбивствах і грабежах в особливо великих розмірах, повідомив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі 5 каналу, повідомляє Gazeta.ua.

"За моїми даними, "регіонали" готують йому купу дійсних і, можливо, вигаданих злочинів", – зазначив екс-міністр.

За словами політика, І. Марков пройде весь абсурд тієї системи, яку він раніше обслуговував. "Я чув, що йому будуть пред’являти звинувачення у вбивствах, мільярдних пограбуваннях", – зазначив Ю. Луценко.

"Головний прикол сьогоднішніх подій навколо Маркова, більш відомого як лідер ОЗУ Марадонна, в тому, що зараз підконтрольні "регіоналам" силовики висувають йому ті ж звинувачення, які висував я в 2009 році на посаді глави МВС", – написав Ю. Луценко на своїй сторінці в Facebook минулого тижня.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"У ті дні мені особисто дзвонив депутат ПР Сівкович і попереджав, що він не допустить арешту Маркова, який переховувався від допиту на його дачі. Потім Марадонну вивезли в Придністров’ї на авто з депутатськими номерами під прикриттям нардепа КПУ Царькова", – повідомив Ю. Луценко. Він вважає, що в результаті цих дій "справу поховали під сукном в Генпрокуратурі ".

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України у вересні 2013 року виніс рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна про фальсифікацію на виборах народних депутатів у 2012 році підписів на користь І. Маркова, і фактично позбавив І. Маркова депутатських повноважень. І. Марков був членом фракції Партії регіонів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

20 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата І. Маркова. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплата І. Маркову не нараховується, а його картка для голосування заблокована.

22 жовтня І. Марков був затриманий в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році. У міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам’ятника Катерині ІІ. І. Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередній участі в побитті пікетувальників.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: