fbpx
Новини світу

Кожара і Лавров виступають за якнайшвидше завершення делімітації водного кордону

  Міністри закордонних справ України і Росії виступають за якнайшвидше завершення делімітації Азовського і Чорного морів, а також Керченської протоки.

"Ми підтвердили важливість якнайшвидшого завершення делімітації морських просторів в Азовському і Чорному морях, а також у Керченській протоці", – повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара на прес-конференції після засідання підкомітету з міжнародного співробітництва російсько-української міждержавної комісії в понеділок в Ростові-на-Дону.

За його словами, врегулювання цього питання дасть можливість розвитку діяльності і України, і Росії в зазначених акваторіях, а також дозволить уникнути таких трагічних інцидентів, як наприклад стався 17 липня поточного року в Азовському морі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також, за словами міністра, тривають роботи з демаркації українсько-російського кордону.

Як повідомлялося, 17 липня 2013 року приблизно о 18:00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катеру берегової охорони Прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Врятований українець Олександр Федорович 19 липня був прооперований в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії щодо нього розслідується кримінальна справа. Йому пред’явлені звинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів – рибалці загрожує до двох років ув’язнення.

Протяжність водного кордону між Україною і РФ становить 321 км.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: