fbpx
Україна

Встановлення головної новорічної ялинки на Майдані почнуть у листопаді

 Вже на початку листопада розпочнуться роботи із встановлення новорічної ялинки на Майдані. Щоб зібрати головну ялинку України, в мерії Києва був оголошений тендер.

 5 листопада 2013 року 38 – метрову ялинку привезуть на Майдан з галереї мистецтв «Лавра», де вона знаходиться в розібраному вигляді, а закінчити установку ялинки планують до 19 грудня – дня Святого Миколая. Як повідомляють ЗМІ, ялинка буде та ж сама, що і  минулого року. Відповідне рішення прийняв голова КМДА Олександр Попов, зазначивши, що ялинка дуже сподобалася мешканцям столиці.

 Головну українську новорічну ялину створили з урахуванням побажань мешканців Києва. Вперше був проведений конкурс з визначення кращої пропозиції зовнішнього вигляду новорічного дерева. Висота ялинки складає близько 35 метрів, а вага дерева – до 30 тонн.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

 При цьому компанія, яка виготовила ялинку, підготувала ряд пропозицій щодо поліпшення зовнішнього вигляду: навколо гілок дерева планується запустити механічного Діда Мороза, літаючого на санях, запряжених північними оленями, додати верхівку висотою приблизно три метри, а також додати символіку і нові кольори Європейського союзу в ілюмінацію, обгородивши її парканом зі світла з сюжетами в національному українському стилі. Приблизна вартість таких оновлень, за інформацією компанії, складе приблизно один мільйон гривень.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

 У Київській міській державній адміністрації кажуть, що зміни в зовнішньому вигляді головної ялинки країни можуть бути скромнішими через недостачу фінансів у бюджеті: «Київ зацікавлений в тому, щоб ялина стала ще красивішою, але, на жаль, в міському бюджеті мало коштів. Якщо кошти з’являться, будемо думати, що додавати".

 Відзначимо, на сьогодні ялинка належить благодійному фонду, який виплатив за неї понад 3 млн гривень. Питання її передачі у власність влади столиці буде розглянуто на найближчій сесії міськради.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: