fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Бундестаг проведе надзвичайну сесію через прослушки Меркель

 Бундестаг збереться 18 листопада 2013 року на надзвичайну сесію у зв’язку зі скандалом про прослуховування телефону канцлера Німеччини Ангели Меркель. Крім того, Бундестаг обговорить і шпигунство американських спецслужб в урядовому кварталі Берліна. Про це російським ЗМІ в понеділок повідомила представниця найбільшої парламентської фракції Бундестагу – «Християнсько -демократичного союзу / Християнсько -соціального союзу» (ХДС / ХСС).

 Як зазначило джерело, проведення надзвичайної сесії Бундестагу вже погодили голови парламентських фракцій соціал -демократичної партії Німеччини Франк- Вальтер Штайнмайер і ХДС / ХСС Фолькер Каудер.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 «Надзвичайне засідання парламенту Німеччини відбудеться 18 листопада 2013 року, воно почнеться о 13:00 за місцевим часом. Німецькі депутати обговорюватимуть звинувачення в шпигунстві щодо представників агентства національної безпеки США», – розповіло джерело.

 Очікується також, що на надзвичайній сесії Бундестагу можуть винести на голосування питання про створення спеціальної парламентської комісії, яка займеться розслідуванням скандалу.

 Другим пунктом на порядку денному сесії має стати доповідь про нинішні стосунки Європейського союзу з східними сусідами. Зокрема, мова піде про стосунки з Україною і Білоруссю.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що інформація про те, що американські спецслужби могли прослуховувати мобільний телефон канцлера Німеччини Ангели Меркель, з’явилася на минулому тижні. Як повідомило німецьке видання Spiegel, спецслужби США відстежували комунікації в урядовому кварталі Берліна. «Центром стеження» було американське посольство, яке знаходиться в центрі Берліна. За словами журналістів, в будівлі посольства США було встановлено спеціальні антени з великими зусиллями.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: