fbpx
Політика

Американський посол в Іспанії був викликаний в МЗС через питання з прослуховуванням

 Посла Сполучених Штатів Америки в Мадриді Джеймса Костоса викликали для бесіди з державним секретарем Іспанії з питань ЄС Іньїго Мендес де Віго. Темою для розмови стала інформація про прослуховування американськими спецслужбами більше 60 мільйонів телефонних розмов, здійснених на території Іспанії. Про це сьогодні, 28 жовтня, заявляє іспанське видання El Mundo.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Нагадаємо, що дані про прослуховування мільйонів громадян стали відомі завдяки публікації Едварда Сноудена, в якій він надав дані про дії співробітників американських спецслужб. Виходячи з наданого документа, який називається «Іспанія – останні 30 днів», з 10 грудня 2012 року з 8 січня 2013 АНБ США прослухало близько 60 мільйонів дзвінків в Іспанії.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 У ході спілкування дипломата з держсекретарем Іспанії, яке тривало близько 40 хвилин, Мендес де Віго звернувся до американської сторони із закликом «надати всю необхідну інформацію про прослухані розмови». Наприкінці бесіди іспанець висловив сподівання, що «владі США вдасться розвіяти всі виниклі побоювання».

 За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: