fbpx
Новини світу

Центральний банк Росії позбавив ліцензії найбільший тульський банк

 Центральний банк Російської Федерації відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у найбільшого банку Тули – «Першого експреса». Про це йдеться в матеріалах регулятора.

 Наприкінці минулого тижня фінансова організація припинила обслуговування своїх клієнтів, пояснивши призупинення роботи технічним збоєм. Банк «Перший експрес» мав намір відновити свою діяльність 25 жовтня цього року, але цього не сталося.

 Також повідомлялося, що від посади був відсторонений голова правління банку Костянтин Томенчук. Журналісти відзначали, що Центральний банк ввів для «Першого експреса» обмеження на здійснення декількох банківських операцій.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Місцеві журналісти міста Тули повідомляли, що незадовго до припинення діяльності акціонери тульського банку проводили переговори про продаж «Першого експреса», але угода так і не відбулася.

 Представники російських ЗМІ зазначали, що інформація про фінансові проблеми «Першого експреса» викликала паніку серед інших вкладників банків Тули. Незважаючи на заяви останніх у своїй фінансовій спроможності, в офісах деяких фінансових організацій утворилися черги з клієнтів, які бажають забрати свої кошти.

 Відзначимо, сьогодні вранці в ЗМІ з’явилася інформація про те, що у головного офісу банку стали збиратися незадоволені клієнти. Близько 30 людей чекали вістей від голови правління банку Сергія Федичева.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Банк «Перший експрес» працює на фінансовому ринку Росії з 1995 року. У 2004 році фінансова установа стала учасником системи по страхуванню внесків. За інформацією Banki.ru, найбільшими акціонерами банку є співвласник холдингу «Російський вогнетрив» Сергій Худяков ( 22,64 % паперів) і Костянтин Томенчук (15,62 % акцій). «Перший експрес» входить в третю сотню банківських установ Росії за розміром чистих активів з показником в 10,2 млрд рублів.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: