fbpx
Музика

У США помер легендарний рок-музикант Лу Рід

У понеділок стало відомо, що в США у віці 71 рік помер легендарний рок-гітарист, музикант, поет і засновник групи The Velvet Underground Лу Рід.
 
Офіційна причина смерті музиканта не повідомляється, проте відомо, що нещодавно він переніс операцію з пересадки печінки.
 
Лу Рід народився в Нью-Йорку 2 березня 1942 року в сім’ї євреїв – вихідців з Російської імперії. На початку 1960-х років Рід разом з валлійським музикантом Джоном Кейлом заснували групу The Velvet Underground. Зараз ця група включена провідними музичними виданнями світу в кращі групи в історії рок-музики за версією журналу The Rolling Stone.
 
З 70-х років минулого століття Рід почав сольну кар’єру, співпрацюючи і з музикантами своєї колишньої групи, і з іншими групами, зокрема, з відомою в 90-ті роки групою The Killers. Пісні Лу Ріда стали саундтреками таких фільмів, як " На голці", "Шосе в нікуди", "Готель "Мільйон доларів", "Рок-н-рольщик".
 
Музикант брав участь у створенні кількох кінокартин – "З зневірою в обличчі", "Нація прозака", "Так далеко, так близько", Rock & Rule.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 

У США помер легендарний рок-музикант Лу Рід (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: