fbpx
Спорт

Олімпіада в Сочі. «Наші вболівальники чекають перемог від Росії», – Путін

 Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що розраховує на гідний виступ олімпійської збірної в Сочі. Втім, таких результатів Путін чекає від збірної Росії не тільки в тих видах спорту, де вони традиційно сильні, але і в «нових» видах спорту.

 «Ми справедливо розраховуємо, що наші спортсмени зможуть скласти гідну конкуренцію не тільки в традиційно успішних для нас видах спорту – хокеї, лижних гонках, біатлоні, санному спорті, ковзанярському спорті, фігурному катанні, – але й там, де російські спортсмени ще тільки заявляють про себе: це сноуборд, фрістайл і керлінг», – заявив Путін під час зустрічі з представниками федерацій зимових видів спорту.

 Голова держави впевнений, що російські спортсмени зараз володіють достатнім потенціалом у всіх дисциплінах. На думку Путіна, такий потенціал потрібно максимально реалізувати.

 «Наші вболівальники та шанувальники спорту чекають перемог – і не менше, ніж самого свята зимової Олімпіади в Сочі», – підкреслив Володимир Путін.

 Президент Росії нагадав, що під час чемпіонатів світу з зимових видів спорту з 2008 по 2009 рік спортсмени з Росії завоювали лише 13 золотих медалей. Крім того, на зимових Олімпійських іграх у Ванкувері національна збірна Росії за кількістю здобутих медалей не зуміла піднятися вище 11 – го місця.

 «Сьогодні за підсумками чемпіонатів 2012-2013 років у Росії в активі 23 медалі і 5 – е місце в неофіційному загальнокомандному заліку. В цілому, це непогана позиція для старту», – упевнений Володимир Путін.

 Нагадаємо, що станом на 28 жовтня 2013 року ліцензії для участі в зимових Іграх в Сочі отримали 218 російських спортсменів. Ці спортсмени будуть брати участь у боротьбі за 71 з 98 – ми комплектів олімпійських медалей.

 Сьогодні стало відомо, що Ігри в Сочі будуть офіційно відкриті 7 лютого о 20:14 .

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: