fbpx
Спорт

Естафета Олімпійського вогню пройде передмістями Петербурга

У понеділок Олімпійський вогонь, естафета якого другий день проходить у Санкт-Петербурзі, переміститься в передмістя північної столиці. Вона пройде через Кронштадт, парки Ломоносова і Петродворца, а після цього на ретро-поїзді з паровозною тягою вогонь прибуде до Павловська, де біля палацу учасників естафети чекає театралізований пролог "Царське благословення баталії мирної".

Заключною точкою петербурзького етапу стане місто Пушкін, де факел пронесуть повз Царскоселький ліцей та Катерининський палац, в цей же час на його фасаді демонструватиметься лазерне шоу, в якому покажуть світлові сторінки історії зимових олімпіад.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Після цього виступлять солісти Маріїнського театру і актори льодового театру Олени Бережний і потім вогонь вирушить до міста Світлогорськ Калінінградської області.

У сьогоднішньому етапі естафети вогню візьмуть участь: почесний громадянин Петербурга 90-річний Михайло Бобров, один з розробників факела естафети московської Олімпіади 1980 року Євген Сур, керівник групи "На- На" Барі Алібасов, відомі журналісти Олександр Любимов і Кирило Набутов, лідер партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов, голова "Газпрому" Олексій Міллер. Останнім факелоносцем петербурзького етапу стане чемпіонка світу зі спортивної гімнастики Тетяна Набієва.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: