fbpx
Політика

Балицький закликав опозицію і Тимошенко задуматися про відповідальність перед країною

 Народний депутат України від фракції Партії регіонів Євген Балицький зазначив, що їх політична сила готова йти на компроміс у питанні Тимошенко і тому готова підтримати законопроект, який дозволить ув’язненим відправлятися на лікування за кордон, проте опозиція, за його словами, не вживає для цього ніяких заходів.

Він нагадав також про те, що президент Янукович раніше висловив готовність підписати закон, який дозволить вирішити питання Тимошенко, якщо його спочатку прийме парламент.

«У парламенті зареєстровано два відповідних законопроекти. Ми навіть готові віддати голоси за закон позафракційного депутата Сергія Міщенка. Тому що цей закон використовує польський досвід, пропонує механізм, як можна звільнити людину від відповідальності на час її лікування», – повідомив нардеп.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

При цьому він підкреслив, що такий документ має поширюватися не тільки на одну Тимошенко, але на всіх ув’язнених. Однак, як зазначив Євген Балицький, опозиція поки що не продемонструвала ніякого бажання підтримувати цей законопроект.

«Опозиціонери своїми діями демонструють, що не хочуть, щоб Юлія Тимошенко виходила на свободу. Тому що, якби вони цього хотіли, вони б підтримали даний закон, і ми б проголосували за нього», – заявив він.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Щодо помилування Тимошенко, то, як сказав Балицький, про це не може йтися, оскільки з її боку не надходило відповідних прохань.

За його словами, Тимошенко і опозиція повинні замислитися над відповідальністю перед країною, оскільки зараз, з вини екс-прем’єра, українські громадяни змушені платити надмірно високу ціну на газ.

Читайте також: