fbpx
Новини світу

Японія готова завдати удару по Китаю?

Глава уряду Японії Сіндзо Абе заявив, що офіційний Токіо готовий «дати відсіч Китаю». Йдеться про той випадок, якщо китайці вирішать застосувати військову силу проти Японії, переслідуючи «свої геополітичні інтереси».

В інтерв’ю виданню The Wall Street Journal прем’єр-міністр Сіндзо Абе підкреслив, що японська влада прекрасно розуміє, чого зараз чекає від неї все світове співтовариство. За його словами, від Японії чекають лідерства не тільки в економічній сфері, але і в області безпеки в Тихоокеанському регіоні.

«Ми хочемо, щоб наш світ став кращим», – підкреслив Сіндзо Абе.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

На думку прем’єра, в даний момент існують побоювання, що представники Китаю намагаються змінити статус-кво, вдавшись до використання сили, а не до допомоги законодавства.

«Якщо китайська сторона вирішить обрати цей шлях, то мирно це не закінчиться», – попередив японський прем’єр-міністр.

Також Сіндзо Абе повідомив, що зараз багато держав чекають, коли японська влада висловить свою позицію щодо ситуації в «проблемному регіоні».

«Вони сподіваються, що в результаті Китай прийме відповідальне рішення», – підкреслив прем’єр.

Нагадаємо, що територіальний спір між Китаєм і Японією навколо островів у Східно-Китайському морі триває кілька десятиліть. Належність островів вже довгий час є причиною «спекотного диспуту» між країнами. Найбільш гострим моментом у протистоянні Японії та Китаю можна назвати інцидент, який стався торік. Тоді уряд Японії викупив 3 з 5 островів у приватного власника. Після цього китайська сторона розцінила цей крок Японії як спробу зміцнення своїх претензій. У жовтні президент Китаю Сі Цзіньпін повідомив, що обидві сторони територіального конфлікту в Південно-Китайському морі повинні вдаватися лише до мирних засобів для вирішення спору.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: