fbpx
Інновації

У Ялті хочуть «стимулювати» медичний персонал до 2016 року

У Ялті завершилася підготовка програми місцевих стимулів для медичного персоналу з центрів первинної медико-санітарної допомоги. Програма розрахована на період з 2013 до 2016 року. Про це під час інтерв’ю розповів Сергій Ілаш, ялтинський міський голова.

За його словами, ця програма була розроблена для забезпечення ялтинськими лікарями загальної практики – сімейної медицини первинної ланки медико-санітарної допомоги. Як зазначив мер, програма заснована на підвищенні зацікавленості медичних працівників на основі «місцевих стимулів».

За твердженням Сергія Ілаша, серед ключових стимулів програми – забезпечення лікарів соціальним та службовим житлом, надання лікарям земельних ділянок. Крім того, ялтинська влада має намір встановлювати «надбавки стимулюючого характеру», розмір яких залежатиме від обсягу та якості виконаних робіт.

Як запевнив мер Ялти, медичним працівникам також будуть надавати матеріальну допомогу на оздоровлення. Розмір матеріальної допомоги буде дорівнювати посадовому окладу. Цю допомогу лікарі отримуватимуть при виході у чергову відпустку, а також для оплати проїзних квитків. Мер Ялти пообіцяв забезпечити робочі місця лікарів персональними комп’ютерами.

Основна мета програми, як запевнив мер, – це зниження рівня захворюваності в Ялті. Зокрема, це стосується туберкульозу, а також показників виходу жителів Ялти на інвалідність у працездатному віці. Крім того, програма повинна в цілому поліпшити матеріальне становище лікарів.

«Необхідність створення цієї програми пов’язана з тим, що зараз частка лікарів загальної практики – сімейної медицини – у Ялті становить близько 41 %, а серед лікарів, які надають первинну медико-санітарну допомогу, приблизно 70 % – це фахівці пенсійного віку», – підсумував Сергій Ілаш.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: