fbpx
Новини світу

У Москві почалася опозиційна хода «за в’язнів 6 травня»

Вчора пополудні в Москві стартував опозиційний марш на підтримку «в’язнів 6 травня» і всіх політв’язнів. Учасники заходу почали рух від Пушкінської площі. Хода має завершитися біля метро «Тургенєвська». На початок акції журналісти нарахували на Пушкінській площі близько 4500 осіб. Згідно з заявкою, схваленою московською мерією, у марші можуть взяти участь не більше 20 000 осіб. Порядок під час ходи підтримують близько 3000 поліцейських, військовослужбовців внутрішніх військ і добровільних дружинників.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Учасники маршу несуть плакати з гаслами на підтримку фігурантів так званої «болотної справи», засуджених учасниць панк-групи Pussy Riot, активістів Greenpeace, заарештованих за акцію біля нафтоплатформи «Приразломная», та інших. Опозиціонери скандують: «В’язням – свободу! Путіна – на хліб і воду!».

Очолюють колону Олексій Навальний і Петро Офіцеров, засуджені до умовних термінів ув’язнення у справі «Кировлес». Навальний і Офіцеров також вважають себе жертвами «політично мотивованого кримінального процесу».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Марш «за в’язнів 6 травня» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: