У Вашингтоні протестували проти прослуховування

У Вашингтоні пройшла масова акція протесту проти масштабних програм стеження, розгорнутих американськими спецслужбами. Демонстрантами був висунутий головне гасло – "вистачить за нами слідкувати". Вони впевнені, що американське Агентство Національної Безпеки щодня порушує їх права, прослуховуючи телефони і відстежуючи листування в Інтернеті.

Учасники акції стверджували, що головна відповідальність за діяльність АНБ лежить на нинішній адміністрації на чолі з президентом країни Бараком Обамою. Протестувальники нагадали, що Річард Ніксон був змушений відправитися у відставку за набагато менші провини. Той "слухав" тільки політичних суперників, в той час, як Барак Обама прослуховує всіх співгромадян і ще мільйони людей по всьому світу.

Примітно, що початок акції співпав з атакою невідомих хакерів на сайт АНБ, який не працював кілька годин. На заході було зачитано послання від Едварда Сноудена.

Related Post

Учасників, втім, зібралося не так багато, як планували, однак, петицію з вимогою згорнути скандальні програми підписали майже 600 тисяч американців.

У Вашингтоні протестували проти прослуховування (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment