fbpx
Політика

У Вашингтоні протестували проти прослуховування

У Вашингтоні пройшла масова акція протесту проти масштабних програм стеження, розгорнутих американськими спецслужбами. Демонстрантами був висунутий головне гасло – "вистачить за нами слідкувати". Вони впевнені, що американське Агентство Національної Безпеки щодня порушує їх права, прослуховуючи телефони і відстежуючи листування в Інтернеті.

Учасники акції стверджували, що головна відповідальність за діяльність АНБ лежить на нинішній адміністрації на чолі з президентом країни Бараком Обамою. Протестувальники нагадали, що Річард Ніксон був змушений відправитися у відставку за набагато менші провини. Той "слухав" тільки політичних суперників, в той час, як Барак Обама прослуховує всіх співгромадян і ще мільйони людей по всьому світу.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Примітно, що початок акції співпав з атакою невідомих хакерів на сайт АНБ, який не працював кілька годин. На заході було зачитано послання від Едварда Сноудена.

Учасників, втім, зібралося не так багато, як планували, однак, петицію з вимогою згорнути скандальні програми підписали майже 600 тисяч американців.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

У Вашингтоні протестували проти прослуховування (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: