fbpx
Політика

Путін використовує Сноудена проти України – думка політолога

Інсайдерська інформація від Едварда Сноудена може бути використана проти співпраці України з НАТО. Про це розповів громадський діяч та політичний аналітик Павло Нусс. На думку політолога, тих обсягів інформації, якими зараз володіє колишній американський шпигун, буде достатньо для того, щоб посварити США з багатьма державами. Зокрема, впевнений експерт, Сноуден може розсварити і Вашингтон з Києвом.

«Едвард Сноуден небезпечний не тільки для Сполучених Штатів Америки, а й для України, вірніше для геополітичної діяльності офіційного Києва. Того обсягу інсайда, яким зараз володіє колишній американський співробітник Агентства національної безпеки і ЦРУ, достатньо для того, щоб призупинити співробітництво в рамках Україна-НАТО», – міркує Павло Нусс.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Також експерт розповів, чому саме НАТО є козирем в руках Едварда Сноудена. За його словами, Володимир Путін розуміє, що з кожним роком Україна стає більш близьким партнером НАТО. Саме тому, стверджує Нусс, інформація від Сноудена може бути використана проти співпраці Києва і НАТО.

Нусс вважає, що офіційний Київ повинен висловити свою позицію щодо Сноудена, оголосивши його персоною нон-грата в Україні. Експерт упевнений, що співпраця української влади з США перед підписанням Угоди про асоціацію з ЄС і надалі є дуже важливою. Саме тому, підкреслив Нусс, оголошення Едварда Сноудена персоною нон-грата в Україні стане «дуже точним кроком назустріч Вашингтону». Підтримка офіційного Вашингтона перед підписанням Угоди про асоціацію з ЄС дуже важлива для України. Крім того, Віктор Янукович, швидше за все, отримає підтримку від США ще і в 2015 році.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Це дуже важливі заходи, і небезпечним не так є Сноуден, як сприйняття його в Україні. Від його діяльності відносини між США та ЄС на сьогодні є напруженими, тому не варто сприймати його як "героя". Він – інструмент геополітичної боротьби Путіна», – підсумував експерт.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: