fbpx
Спорт

Естафета вогню Сочі-2014 в неділю стартує в Петербурзі

У неділю в Санкт-Петербурзі стартує національна естафета вогню XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі. А в понеділок, за планами організаторів, естафета проходитиме в історичних передмістях Петербурга – Кронштадті, Ломоносові, Петергофі, Павловську і Пушкіну.

Першою учасницею петербурзького етапу естафети стане олімпійська чемпіонка 1952 Галина Зибіна, що в дитинстві пережила блокаду Ленінграда, а потім стала видатною штовхачкою ядра. Вона піднімалася на олімпійські п’єдестали протягом дванадцяти років – в 1956 році вона завоювала срібло, а в 1964-му – бронзу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За час своєї спортивної кар’єри Зибіна встановила вісім світових рекордів. Їй на зміну прийде переможниця Ігор 1960 року по лижних гонок Марія Гусакова, а потім – олімпійська чемпіонка 2012 року в бігу на 400 метрів з бар’єрами Наталія Антюх. Приблизно до 14:15 за московським часом олімпійський вогонь буде доставлений на Ісаакіївську площу міста, а через півгодини олімпійський чемпіон з гандболу Юрій Нестеров внесе полум’я на Васильєвський острів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Золотий призер Олімпіади 1980 року з велоспорту Сергій Сухорученков стартує з полум’ям біля будиночка Петра I, на набережній каналу Грибоєдова він передасть естафету відомому саксофоністові Ігорю Бутману. І завершиться перший день естафетних урочистостей у Санкт-Петербурзі на Дворцовій площі, де олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Кароліна Севастьянова і шестиразова олімпійська чемпіонка з лижних гонок Любов Єгорова запалять чашу вогню на головній сцені.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: