fbpx
Політика

Вибори в Грузії проходять активно – громадяни шикуються в чергу до урн

У Грузії в неділю проходять вибори президента країни. Виборчі дільниці відкрилися о восьмій годині ранку за московським часом, і вже через годину на багатьох  дільницях спостерігається висока активність виборців – там навіть стали утворюватися невеликі черги з тих, хто прийшов проголосувати. Першими голосувати прийшли, як і у всіх пострадянських країнах, літні люди.

Як пояснили спостерігачі, черга пояснюється тим, що всі виборці повинні проходити процедуру маркування: показати членам комісії посвідчення особи і маркування на пальці. За словами представників ЦВК Грузії, ця маркувальна рідина, яку наносять на палець виборця, абсолютно безпечна для здоров’я, затверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я, використовується у всьому світі і не суперечить догмам жодної з релігій.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За даними грузинського Виборчкому, в самій Грузії у голосуванні можуть взяти участь близько 3 537 000 осіб. Багато грузинських політиків заявляють, що нинішні вибори є важливою віхою в історії країни – після інавгурації нового президента Грузія фактично стає парламентською республікою.

Вибори в Грузії проходять активно – громадяни шикуються в чергу до урн (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: