fbpx
Політика

Вероніка Скворцова: «Приблизно 1 % ліків у Росії – підроблені»

Голова МОЗ Росії Вероніка Скворцова заявила, що близько одного відсотка всіх ліків у Росії – підроблені, і тепер перевіряти якість медичних препаратів будуть у спеціальній сучасній лабораторії.

"На сьогоднішній день ми прийшли до таких результатів: у нас фальсифікат визначається трохи менше відсотка всіх товарів на ринку. З нього 0,8 % – похибки в маркуванні, в упаковці, але це не стосується якісного складу. А трохи менше 0,2 % ліків містять якісні забруднення через забруднення субстанції на виробництві. Порушень, які могли б завдати шкоди здоров’ю, – менше 0,01 %", – заявила Скворцова на відкритті комплексу.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

На сьогоднішній день це одинадцята в Росії і третя в Центральному федеральному окрузі лабораторія, оснащена найсучаснішими апаратами, які шляхом скрупульозних досліджень здатні виявити найдрібнішу невідповідність ліків прийнятим стандартам, адже навіть мізерний брак може завдати непоправної шкоди життю і здоров’ю десятків тисяч людей.

Саме тому, за словами міністра, кількість подібних лабораторій буде рости, найближчим часом аналогічний центр відкриють в Ярославлі.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Вероніка Скворцова: «Приблизно 1% ліків у Росії – підроблені» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: