fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Бойовики, знищені в Хасав’юрті, планували влаштувати теракти на території всієї Росії

За повідомленням прес-служби Федеральної служби безпеки по Дагестану, в Хасав’юрті знищена майстерня, в якій виготовляли так звані пояси смертників. До операції зі знешкодження майстерні з виготовлення саморобних вибухових пристроїв були залучені сили відразу двох відомств – Федеральної служби безпеки та МВС.

Представник прес-служби безпеки пізніше повідомив, що всього було знищено три бомби. Крім цього, в майстерні були виявлені десять заготовок для поясів смертників, три розвантажувальних жилети, екстремістська література, жіночі перуки, які планували використовувати для маскування, і кілька комплектів автомобільних номерів.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Судячи з фальшивих номерів, можна припустити, що терористи готували свої атаки, зокрема, в Оренбурзі, Ханти-Мансійську і в Іванівській області. Силовики офіційно поки ніяк не коментують цю операцію, втім,  відомо – вона допомогла врятувати багато життів мирних людей.

Стало відомо, що цех вдалося виявити після знищення двох бойовиків, в машині яких були знайдені зброя, боєприпаси і бідони з вибуховою речовиною по 50 літрів в кожному. Особи злочинців зараз встановлюються. У місцевих правоохоронних органах заведено кримінальну справу.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Бойовики, знищені в Хасав’юрті, планували влаштувати теракти на території всієї Росії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: