fbpx
Здоров'я

У Китаї розробили вакцину від пташиного грипу

Як повідомило інформаційне агентство Сіньхуа, китайські вчені з міста Ханчжоу розробили вакцину від пташиного грипу H7N9. За словами директора Китайського національного центру з дослідження грипу Шу Юелуна, вчені з медичного інституту в Ханчжоу першими у світі отримали вакцинні штами H7N9, які тепер можуть використовуватися фармацевтичними підприємствами для виробництва вакцини проти даного виду грипу.

За словами Юелуна, дана наукова розробка допоможе контролювати поширення пташиного грипу у всьому світі. Нагадаємо, за минулі півроку в Китаї було зафіксовано 130 випадків зараження людини вірусом грипу, з яких понад 40 закінчилися летальним результатом. Раніше повідомлялося, що з пташиним грипом H7N9 успішно справляється широко використовувана харчова добавка трет-бутілгідрохінон Е -319.

За даними ВООЗ, грип A (H7N9) належить до однієї з підгруп вірусів грипу, які зазвичай циркулюють серед птахів і до недавнього часу цей вірус серед людей не спостерігався. У зв’язку з цим поки є дуже обмежена інформація про масштаби захворювання, що викликається вірусом, і джерела зараження. У більшості людей вона протікає у важкій формі і часто викликає летальний результат, це пояснює ту підвищену стурбованість у медиків.

Поки немає фактів, що свідчать про можливість її передачі між людьми, однак обидва шляхи передачі від тварин до людини і від людини до людини активно вивчаються. "Ситуація залишається досить заплутаною, складною і прогресуючою", – заявив раніше заступник генерального директора з питань безпеки охорони здоров’я ВООЗ Кеіжі Фукуда.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: