fbpx
Театр

У Мінкульті спростували чутки про працевлаштування Цискарідзе в Академію балету

У Міністерстві культури Росії назвали домислами інформацію про призначення Миколи Цискарідзе директором Академії балетного мистецтва ім. Ваганової.

«У зв’язку з тим, що Микола Цискарідзе прийняв запрошення стати членом громадської ради Міністерства культури, де він займатиметься питаннями освіти, з’явилося багато домислів щодо подальшої кар’єри знаменитого танцівника. Відомство не має ніякої іншої інформації про призначення Миколи Цискарідзе», – сказали в міністерстві культури.

Раніше повідомлялося, що екс-прем’єр Большого театру Цискарідзе прийняв пропозицію від міністерства культури РФ очолити Академію балетного мистецтва ім. Ваганової в Петербурзі. У самій Академії поки ніяк не коментують цю інформацію, оскільки не отримали офіційного повідомлення від Мінкультури. За ініціативою міністра культури Росії Володимира Мединського генеральний директор Большого театру Володимир Урін запропонував Цискарідзе виступити на сцені театру в новорічному «Лускунчику» і з рядом бенефісів, проте, як стало відомо, артист від цієї пропозиції відмовився, заявивши, що у нього «більше немає такого бажання».

Академія російського балету імені Ваганової є однією з найстаріших балетних шкіл в світі і  цьогоріч відзначає своє 275-річчя.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: