fbpx
Політика

МЗС Німеччини: “Прослуховування може завдати значного політичного збитку”

Глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле сьогодні, 27 жовтня, заявив, що шпигунська діяльність, яку практикували американські спецслужби на території Німеччини, завдала значної політичної шкоди країні. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.
 
Нагадаємо, що раніше один з представників уряду ФРН, заявив, що влада Німеччини оповіщена про прослуховування телефону Ангели Меркель з боку спецслужб Сполучених Штатів Америки. Після отримання даної інформації, німецька влада негайно направила до Вашингтона запит і зажадала пояснень.
 
«На території Німеччини діє німецьке право. Воно стосується всіх: німців і іноземців, цілих підприємств. Також воно поширюється на дипломатів і посольства", – прокоментував ситуацію німецький політик. Міністр підкреслив, що прослуховування з боку країни – партнера завдає «значної політичної шкоди».
 
«Подібні дії загрожують підірвати умови, які утримують нас разом. Ми потребуємо спільної розбудови майбутнього в глобалізованому світі в XXI столітті», – підсумував Вестервелле.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 

Нові сенсаційні дані про "прослуховування" (відео):

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: