fbpx
Політика

Лавров і Керрі по телефону обговорили конференцію «Женева-2»

За інформацією з сайту міністерства закордонних справ Росії, глава зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров обговорив по телефону зі своїм колегою держсекретарем США Джоном Керрі питання підготовки міжнародної конференції з врегулювання конфлікту в Сирії. Розмова відбулася в суботу пізно ввечері за ініціативою американської сторони.

«Обговорювалися питання російсько-американської взаємодії в цілях підготовки міжнародної конференції з мирного врегулювання конфлікту в Сирії», – інформує російське відомство.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

В даний час дипломати ведуть підготовку до конференції з мирного сирійського врегулювання «Женева-2», яка скликається за ініціативою Росії та Сполучених Штатів. Конкретна дата заходу поки не визначена.

Нагадаємо, криза в Сирії загострилася після повідомлень про хімічну атаку під Дамаском 21 серпня, після чого США, Франція і Великобританія звинуватили у застосуванні хімічної зброї правлячий режим і заявили про початок підготовки військової операції.  Росія виступила з ініціативою встановити міжнародний контроль над хімічною зброєю в Сирії, а потім знищити її.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: