fbpx
Політика

Кожара поспілкувався з Квасневським у Кракові

Міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара взяв участь у 37-му засіданні тристоронньої комісії в Кракові. Крім того, український міністр провів зустріч з екс-президентом Польщі Александром Квасневським. Про це українським ЗМІ повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Однією з ключових тем на «краківському засіданні» стало питання відносин між Україною та Європейським союзом. Зокрема, політики поговорили про перспективу підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Під час засідання Леонід Кожара поінформував всіх учасників тристоронньої комісії про всі зусилля України, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. Крім того, глава МЗС України розповів і про прогрес, якого країна досягла на шляху до Євросоюзу. Мністр закордонних справ України висловив переконання, що якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом буде сприяти успішній реалізації процесу реформ, який був започаткований українською владою. Зокрема, Кожара мав на увазі політичні, економічні, правові та соціальні реформи.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, в рамках 37-го засідання тристоронньої комісії в Кракові глава українського МЗС провів зустріч з Александром Квасневським, екс-президентом Польщі.

Нагадаємо, що тристороння комісія – це міжнародна організація, яка складається з представників Західної Європи, Північної Америки та Азії (Південної Кореї і Японії). Офіційна мета цієї організації – обговорення та пошук рішень різних світових проблем.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Повідомляється, що 37-е європейське засідання тристоронньої комісії вирішили присвятити ситуації в Євросоюзі і перспективам подальшого розвитку ЄС. Під час засідання політики обговорили відносини між Україною та ЄС, а також перспективи підписання Угоди про асоціацію.

За матеріалами: УНН

Читайте також: