fbpx
Новини світу

Вибори в Грузії. Результати екзит-полів обіцяють оголосити одразу після закриття виборчих дільниць

Сьогодні в Грузії проходять президентські вибори. Громадяни країни обирають нового главу держави, який стане наступником Михайла Саакашвілі. Раніше повідомлялося, що в якості претендентів на пост президента Грузії Центральна виборча комісія зареєструвала 23 кандидати, проте двоє з них, Акакі Асатіані і Гіоргі Чихладзе згодом звернулися до виборців із закликом віддати голоси за інших претендентів.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Виборчі дільниці відкрилися о восьмій годині ранку за місцевим часом. За повідомленнями грузинських ЗМІ, в країні функціонують 3 698 виборчих дільниць, а в цілому в Грузії зареєстровано 3 537 719 виборців.

Відразу після закриття виборчих дільниць обіцяють оприлюднити результати екзит-полів. Як показує практика виборів у різних країнах, результати екзит-полів мало чим відрізняються від офіційних результатів виборів, які оголошуються після підрахунку голосів.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

У грузинських ЗМІ пишуть про те, що екзит-поли були замовлені телекомпаніями "Руставі 2" і "Імеді". Повідомляється, що за замовленням "Руставі 2" екзит-полами займатиметься німецька компанія GFK. На замовлення телекомпанії "Імеді" даним питанням буде займатися група АСТ.

За матеріалами: apsny.ge

Читайте також: