У Грузії завершилася виборча кампанія і в суботу оголошено день тиші

 У Грузії завершилася виборча кампанія з вибору президента і 26 жовтня оголошено днем тиші, що означає заборону будь-якої агітації кандидатів. Голосування призначене на 27 жовтня.

 У виборчі бюлетені включені прізвища 23-х кандидатів, однак, один з кандидатів, Акакій Асатіані, колишній спікер парламенту, нині лідер партії "Союз традиціоналістів" зняв свою кандидатуру на користь Ніно Бурджанадзе, лідера партії "Демократичний рух – єдина Грузія", а тому реальних кандидатів 22.

 За оцінкою грузинських експертів, нинішні вибори грузинського президента можуть завершитися перемогою в першому турі кандидата від правлячої коаліції Георгія Маргвелашвілі, який до початку виборчої кампанії займав пост першого віце – прем’єра, міністра освіти і науки у чинному уряді.

Related Post

 Проведені соціологічні дослідження також передрікають перемогу Георгія Маргвелашвілі, за деякими даними, цей політик може отримати 57,6 відсотка голосів виборців. За грузинським виборчим законодавством, другий тур може відбутися в тому випадку, якщо в першому турі жоден з кандидатів не набере 50 відсотків плюс один голос.

У Грузії завершилась виборча кампания і суботу оголошено днем тиші (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment