fbpx
Політика

Уряд РФ схвалив межі “золотих парашутів” в держкомпаніях

Кабінет міністрів Російської Федерації виніс рішення, що відтепер, так звані, "золоті парашути" для керівників держкомпаній не повинні перевищувати 3-6 середніх місячних заробітків.

В уряді розглянули поправки до Трудового кодексу і ввели межі розмірів компенсацій і вихідних допомог у зв’язку з припиненням трудового договору для ряду категорій працівників держкорпорацій, держкомпаній, ГУПів та господарських товариств, більше 50 відсотків акцій у статутному капіталі яких перебуває у державній власності.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Претензії до розмірів "золотих парашутів" топ-менеджерів російських компаній виникли після того, як колишній генеральний директор "Норильського нікелю" Володимир Стржалковський покинув компанію, при цьому отримавши від роботодавця 100 мільйонів доларів компенсації. Після того, як про це стало відомо, президент Володимир Путін дав уряду доручення обмежити розмір таких виплат у держкомпаніях.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Міністерство праці та соціального захисту запропонувало поширити межі "золотих парашутів" на керівників компаній, їх заступників, головних бухгалтерів, а також членів колегіального виконавчого органу.

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: