fbpx
Політика

Морські піхотинці США обурилися «жіночими» кашкетами «від Обами»

Військовослужбовці Корпусу морської піхоти США обурені новими кашкетами, які їм збирається видати командування. За заявою морпіхів, ці головні убори більше підходять для жінок. Примітно, що дане нововведення пов’язали з вимогою президента Барака Обами.

Відповідно до пропонованого проекту нової уніформи, і чоловіки, і жінки, що служать в американському Корпусі морської піхоти, повинні будуть носити однакові кашкети. Вони незадоволені тим, що замість старих головних уборів з яскраво вираженою високою тулією, їм пропонують надіти аналог французьких кепі – кашкети з маленьким твердим денцем і чорним козирком.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Як зазначає видання The New York Post, морські піхотинці обурені не тільки тим, що чоловіки і жінки будуть носити кашкети однакового фасону, але і тим, що нова деталь форми, на їх думку, виглядає занадто «по-жіночому»: деякі військовослужбовці порівнюють нові кашкети з кепі дворецьких або французьких військових і жандармів.

У той же час, багато ЗМІ нагадують, що Обама і Пентагон не мають права приймати подібні рішення, а останнє слово має бути за командиром корпусу Джеймсом Амосом. Найбільш незадоволені військові чиновники єхидно заявляють при цьому: «Нам навіть не вистачає грошей на купівлю патронів, а Міноборони вимагає, щоб ми витратили 8 млн на головні убори, схожі на жіночі кепі. Морські піхотинці заслуговують кращого».

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: