fbpx
Новини світу

Сирійські ісламісти спростували заяви про ліквідацію свого лідера

 Ісламістське угруповання Сирії «Фронт Ан – Нусра» спростувало інформацію про усунення свого лідера Абу Мохаммеда аль – Джавлані. Про це, 26 жовтня 2013 року, повідомляють ЗМІ.

 В угрупуванні відзначають, що заяви державного сирійського телебачення про ліквідацію аль – Джавлані в провінції Сирії Латакія є помилковими, а лідер «Фронту Ан – Нусра» «перебуває в доброму здоров’ї».

 Нагадаємо, раніше в п’ятницю, 25 жовтня цього року, державне телебачення Сирії заявило про усунення лідера «Фронту Ан – Нусра» в ході військової спецоперації. Будь-яких інших підтверджень вбивства лідера ісламістів не надходило. Також заяву було передано по каналах новинного агентства Сирії САНА, проте згодом таке повідомлення прибрали.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Ісламістське угруповання «Фронт Ан – Нусра» виступає за введення на території Сирії шаріату і веде збройну боротьбу з урядовими військами, лояльними голові держави Башару Асаду. Угрупування підтримує тісні зв’язки з терористичною організацією «Аль – Каїда». ООН, а також американська влада та ряд інших держав визнали угруповання «Фронт Ан – Нусра» терористичною організацією.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: