fbpx
Футбол

Ель Класіко. «Барселона» виграла у «Реалу» з рахунком 2:1

  Щойно в столиці Каталонії на стадіоні «Камп Ноу» завершилося чергове протистояння «Барселони» і «Реалу». Це Ель Класіко з рахунком 2:1 виграла «Басрелона», і таким чином у протистоянні тренерів Херардо Мартіно – Карло Анчелотті рахунок став 1:0 на користь коуча «Барси».

 Сьогодні вболівальники у стартових складах побачили і Мессі, і Неймара, і Роналду, і найдорожчу покупку «Реалу» – Гарета Бейла. Природно, від цих футболістів чекали забитих голів у першу чергу. На 19-й хвилині бразилець Неймар забив у ворота «Реалу» і відкрив рахунок своїм м’ячам в Ель Класіко. Іньєста віддав пас на Неймару, і бразилець з меж штрафного пробив у дальній від воротаря «Реалу» кут. На шляху до воріт м’яч зачепив захисника Королівського клубу Рафаеля Варана і влетів у сітку. Виглядало все це дуже ефектно і дуже красиво.

 Що можна сказати про подальші події на полі? Ми всі бачили класний футбол у виконанні класних футболістів. Забити могли і ті, і інші, але на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь «Барселони». Результат такий, що від другого тайму можна було очікувати ще більше яскравого видовища, ніж у таймі першому. Так воно і вийшло. Двосічна гра, моменти біля воріт обох команд, падіння Роналду в штрафному «Барселони», потрапляння м’яча в поперечину після удару Каріма Бензема і відсутність звичного довгого катання м’яча у виконанні «Барселони».

 А на 78 – й хвилині матчу Алексіс Санчес забив гол – шедевр – з-за меж штрафного нападник «Барси» чудовим «парашутом» перекинув голкіпера «Реала» Дієго Лопеса. Ще один шедевр міг створити дещо пізніше Дані Алвеш, який на 83-й хвилині блискучим фінтом обіграв двох гравців «Реалу» і вийшов один на один з голкіпером. Цього разу Дієго Лопес виручив свою команду. «Реал» міг теж забити. Вихід до воріт не реалізував Хедіра – "Барселону" виручив Вальдес.

 На 91 – й хвилині інтрига в матчі знову відродилася. Кріштіану Роналду і Хесе Родрігес провели контратаку, яка гідна поміщення у футбольні підручники через швидкість і точність. А найголовніше, що ця контратака завершилася голом у ворота «Барси» у виконанні Родрігеса.

 Можна відзначити ще ось що: сьогоднішній поєдинок завершився без вилучень. Арбітр Ель Класіко показав в цілому сім жовтих карток – п’ять гравцям «Реалу» і дві футболістам «Барселони». А ще сьогодні не забили Ліонель Мессі і Кріштіану Роналду, але цей факт жодним чином не зіпсував свято футболу.

 «Барселона» Херардо Мартіно сьогодні виграла і зробила це красиво, а некрасивих перемог в Ель Класіко просто не буває.

Читайте також: