fbpx
Суспільство

Гергієв влаштував в Австрії міні-фестиваль музики Берліоза

 Напередодні ввечері драматичноюсимфонією Гектора Берліоза "Ромео і Джульєтта" почалися гастролі оркестру та хору Маріїнського театру в Австрії. Віденські глядачі зустріли російських музикантів тривалої овацією, а генеральний директор «Концертхаус» Маттіас Наське, виступаючи після завершення концерту, висловив слова подяки, назвавши зіграний пітерським оркестром твір «французькою музикою, виконаною з найбільшою російською душею».

 Гастролі Маріїнського театру в Австрії перетворилися на цей раз в міні-фестиваль музики Берліоза. Сьогодні оркестр під управлінням Гергієва виконає оперу "Троянці", а в неділю музиканти зіграють кантату "Смерть Клеопатри" і симфонію "Гарольд в Італії". Гергієв, пояснюючи вибір концертної програми, пояснив, що Берліоз двічі приїжджав до Санкт-Петербурга і стояв за диригентським пультом Маріїнського театру. «Тому у нас є всі історичні причини виконувати його музику і з’являтися з його музикою і в Нью – Йорку, і у Відні, і в Лондоні, і в Москві, і в Токіо, що ми і робимо. Я думаю, ми не повинні замикатися на Чайковському», – заявив диригент після виступу.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

Берліоз. "Троянці". Оркестр під управлінням Гергієва (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: