fbpx
Футбол

Яя Туре: “Сумно стикатися з расизмом”

Вчора, 25 жовтня, в інтерв’ю BBC гравець «Манчестер Сіті» Яя Туре прокоментував ситуацію, яка сталася на стадіоні «Арена Хімки».

 «Я все чую. Не глухий. Всі ми люди. Коли ти виходиш на поле, ти відчуваєш тільки приємні відчуття. Ти граєш, щоб дарувати людям радість. А тут раптом тебе називають мавпою. Дуже неприємно чути з трибун мавпячі звуки. На мавпу я не схожий», – дав оцінку діям російських уболівальників Яя Туре.

 «Що стосується Сейду Думбія, то він – мій молодий брат. Я давно з ним знайомий, адже ми родом з однієї країни. Мені дуже сумно і неприємно стикатися з расизмом. Дуже соромно, що взагалі доводиться обговорювати дану тему», – додав гравець «Манчестер Сіті».

 Нагадаємо, що Яя Туре звинувачує вболівальників московського ЦСКА в расизмі. За словами гравця, у ході матчу третього туру групового етапу Ліги Чемпіонів між ЦСКА і «Манчестер Сіті», з боку трибун на його адресу звучали різні образи на расовому грунті. В даний момент в УЄФА проводять перевірку інциденту. Якщо вина москвичів буде доведена, то їх чекає покарання.

УЄФА розглядає справу про расизм під час матчу ЦСКА – Манчестер Сіті (відео):

За матеріалами: sovsport.ru

 

Читайте також: