fbpx
Політика

«Репресії не повинні бути головною темою у боротьбі з корупцією», – Медведєв

 Прем’єр – міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв упевнений, що репресії і жорсткість не повинні бути головними показниками ефективності боротьби з корупцією.

 «Якщо говорити про ефективність антикорупційних заходів в Росії, то потрібно перевіряти їх не на темі репресій і жорсткості, хоча іноді це допомагає, я не сперечаюся. А все-таки на іншому, ось який загальний правопорядок», – розповів Медведєв.

 Про це прем’єр – міністр Росії Дмитро Медведєв розповів в інтерв’ю на програмі «Новини в суботу».

 На питання про перекваліфікацію справи колишнього міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова і  компанії «Оборонсервіс» Євгенії Васильєвої,  що входить в раду директорів, Дмитро Медведєв відповів, що не збирається оцінювати «окремі справи».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 На думку російського прем’єра, оцінкою справ повинні займатися слідчі.

 «Або ми довіряємо слідству та суду, або ми ставимо під сумнів будь-який вирок. Мені здається, що все-таки для того, щоб створити в Росії сучасну правова державу, а також сильну судову систему, ми не повинні на кожен вирок там кричати і улюлюкати: "Знаєте, значить там все куплено"», – міркує Дмитро Медведєв.

 За словами прем’єр – міністра, російське суспільство має навчитися правильно сприймати рішення суду. Крім того, упевнений прем’єр – міністр, суспільство має вважати, що судове рішення, яке набрало чинності, придбало силу закону.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Раніше прем’єр – міністр Дмитро Медведєв заявив, що корупція в даний момент є дуже великою системною проблемою Росії. Він підкреслив, що російській владі буде потрібно ще величезну кількість зусиль для того, щоб виправити ситуацію, що склалася.

 «Ми уважно придивляємося і до досвіду Китайської Народної Республіки в цьому питанні», – підкреслив прем’єр.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: