fbpx
Футбол

Президент Франції про введення 75-відсоткового податку: “Футбольним клубам буде складно, але закон один для всіх”

 Французький лідер Франсуа Олланд прокоментував ситуацію з прийняттям нового податку на розкіш. Нагадаємо, що керівництво країни прийняло законопроект, який вводить податок розміром 75 відсотків на прибуток. Дані зміни стосуються лише тих, чиї заробітки становлять більше одного мільйона євро на рік.

 «Коли новий закон набере чинності, він буде єдиним для всіх. Ніяких винятків робитися не буде. Без сумніву, футбольні клуби країни зіткнуться з труднощами, але правилами повинні підкорятися всі без винятку», – повідомляє президент Франції Франсуа Олланд.

 На поточному тижні керівники французьких футбольних клубів погоджено оголосили про бойкот. Вони пообіцяли бойкотувати один з турів футбольної першості країни на знак протесту проти прийняття зазначеного вище законопроекту. Згідно з рішенням, у Франції з 29 листопада по 2 грудня не будуть зіграні матчі двох дивізіонів: Ліги 1 і Ліги 2.

 Введення даного податку вже стало причиною від’їзду з Франції ряду знаменитостей. В даний момент країну вже залишили Жерар Депардьє, Венсан Кассель і його дружина Моніка Беллуччі. Також країну покинув найбагатший француз Бернар Арно.

Французькі футболісти проти податку (відео):

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: