fbpx
Новини світу

Москва згадає жертв теракту в театральному центрі на Дубровці

 Сьогодні, 26 жовтня, в російській столиці відбудуться жалобні заходи, присвячені 11 – й річниці трагедії в театральному центрі на Дубровці під час мюзиклу "Норд- Ост". За попередніми даними, заходи розпочнуться з хвилини мовчання. Після чого біля театрального центру будуть виголошені імена всіх загиблих. Також заплановано випустити в небо 130 білих куль.

 "Після всього цього будуть запалені поминальні свічки. Також в ході заходів будуть виступати близькі загиблих. По закінченні концерту – реквієму відбудеться поминальна церковна служба", – повідомляють представники префектури Південно-Східного округу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У заходах мають взяти участь лідер ЛДПР Володимир Жириновський, голова "Яблука" Сергій Мітрохін і представник партії "Громадянська платформа" Ірина Прохорова.

 Нагадаємо, що жахлива трагедія сталася 23 жовтня 2002 року в театральному центрі на Дубровці. Тоді група терористів під час мюзиклу "Норд – Ост" захопила понад 900 осіб. Людей злочинці утримували три дні. 26 жовтня було прийнято рішення штурмувати будівлю. У результаті операції вдалося знищити всіх терористів. Трагедія забрала життя 130 заручників, серед яких 10 дітей.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Норд-Ост": Після штурму (відео): 

За матеріалами: telegraf.com.ua

Читайте також: