fbpx
Політика

Комісія ЄС відправляється в США розбиратися з місцевими спецслужбами

Спеціально створена Євросоюзом комісія відправляється в Сполучені Штати, щоб розібратися з американськими спецслужбами. Напередодні в Брюсселі на саміті ЄС всю ніч обговорювали, як відреагувати і яким чином покарати своїх союзників за шпигунський скандал.

У п’ятницю з’ясувалося, що США шпигували не тільки за Ангелою Меркель, а й ще за 34 світовими лідерами. Як жартують журналісти, в безпеці себе може почувати тільки індійський прем’єр Сінгх, що не користується ні мобільним телефоном, ні електронною поштою.

Тим часом, скандал продовжує набирати обороти і ЗМІ обіцяють незабаром назвати якихось таємних союзників американців, які допомагали їм шпигувати за Росією. Вже заявлено, що ця новина викличе ефект вибуху бомби. Поки ж точно відомо, що під ковпаком у АНБ перебували президенти Бразилії, Мексики, канцлер Німеччини, колишній і чинний прем’єри Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро і Маріано Рахой.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У той же час, замість американського посла на саміті ЄС у Брюсселі дії американської розвідки намагався виправдати британський прем’єр. "Те, що зробив містер Сноуден, і, те, чим займається зараз преса, ускладнює нашим країнам роботу щодо забезпечення безпеки громадян. Адже є багато людей, які хочуть нам нашкодити, і всі ці викриття дають їм можливість уникнути стеження і сховатися", – заявив Девід Кемерон.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Вашингтону на цей раз буде важко зам’яти скандал і пояснити стеження за високими державними чиновниками з різних країн захистом США від тероризму. Однак, як очікується, червоніти доведеться не тільки людям з Капітолійського пагорба, Washington Post обіцяє нові публікації, в яких розкриється той факт, що шпигувати за Іраном, Китаєм і Росією Сполученим Штатам допомагали ті, хто офіційно не вважається їх союзниками, Москва буде сильно здивована, коли дізнається, хто в Європі працює проти неї в парі з Америкою.

Комісія ЄС відправляється в США розбиратися з місцевими спецслужбами (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: