fbpx
Інновації

6 тисяч київських родин отримали нове житло – Держфонд

За весь час діяльності державного фонду зі сприяння молодіжному житловому будівництву в Києві понад 6 тисяч сімей поліпшили житлові умови. Таку можливість кияни отримали завдяки житловими програмами, які реалізуються фондом. Про це стало відомо від глави іпотечного центру в Києві та Київській області Сергія Комнатного.

Глава іпотечного центру заявив, що тільки за 2012 рік 1 тисяча 180 сімей з Києва та Київської області були забезпечені новим житлом.

«Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву сьогодні – це дієвий механізм, який реалізує державні житлові програми», – заявив Комнатний.

Зокрема, зазначив чиновник, йдеться про програму пільгового молодіжного кредитування, програмою «Доступне житло» (70 на 30) і програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів. За його словами, всі зазначені програми розраховані на різні верстви населення різних вікових категорій з різними доходами.

Також Сергій Комнатний повідомив, що в планах, які київський іпотечний центр ставить на 2013 рік, передбачається перевищення показників 2012 року.

Раніше експерти повідомляли, що найбільш активно державні програми щодо забезпечення українців житлом реалізуються в Києві. Зокрема, свої коментарі дав глава «Київміськбуду» Ігор Кушнір. Ця компанія є активною ділянкою державних житлових програм.

«Якщо говорити про реалізацію програми доступного житла, то в Києві вони реалізуються найактивніше. Це стосується і програми з будівництва доступного житла за механізмом 70/30, і програми щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів. Все це пояснюється тим, що жителі Києва мають одну з найбільш високих купівельних спроможностей в Україні. Крім того, столиця є перспективною в економічному плані для молодих фахівців з різних областей, які незабаром створюють сім’ї і купують житло», – заявив голова «Київміськбуду».

За матеріалами: УНН

Читайте також: