fbpx
Події

Южно-Українську АЕС повністю зупинили

Другий енергоблок Южно-Української АЕС, розташованої у Миколаївській області, сьогодні, 25 жовтня, о 8:26 за місцевим часом відключили від енергосистеми України автоматичним захистом, повідомляє прес-служба станції. Причини аварійної зупинки енергоблоку в даний час з’ясовуються.

Южно-Українська АЕС на даний момент є повністю недіючою, так як перший і третій енергоблоки станції знаходяться на плановому ремонті. «Радіаційний фон на промисловому майданчику станції знаходиться в межах норми – 11 мікрорентген на годину. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень» , – йдеться в повідомленні інформаційної служби АЕС.

Перший блок Южно-Української атомної електростанції був підключений до енергосистеми в кінці 1982 року. Через три роки був пущений другий енергоблок, а ще через чотири роки – третій.

Влітку минулого року на Южно-Українській АЕС виникли проблеми з паливом, що поставляється японсько-американською компанією Westinghouse. Для усунення неполадок в терміновому порядку були відключені другий і третій енергоблоки.

Южно-Українську АЕС повністю зупинили (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: