fbpx
Політика

Президент Литви: “Тиск з боку Росії лише зміцнив Європу”

 Торговельні обмеження з боку Російської Федерації не тільки не пішли їй на користь, але також і показали всім, на які нецивілізовані методи впливу може піти дана держава. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте. 

«У наш час вкрай складно навіть уявити, що на такі нецивілізовані засоби, як торгові обмеження можуть піти влади держав», – висловилася президент у ході свого спілкування з журналістами на брифінгу в Брюсселі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами литовського лідера, «введені торгові обмеження щодо України, Молдови, Грузії та Литви були виключно політичними заходами».

«Хочу заявити, що дії Російської Федерації лише об’єднали Європу», – додала Даля Грібаускайте. 

Також Грібаускайте додала, що майбутній саміт, який пройде у Вільнюсі, стане історичним для України, якщо Верховна Рада подбає про звільнення колишнього прем’єра країни Юлію Тимошенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що листопадовий саміт відбудеться саме в Литві, так як це держава в другій половині 2013 року головує в раді ЄС.

За матеріалами: censor.net.ua

Читайте також: