fbpx
Політика

Тимошенко не проситиме Януковича про помилування – «Батьківщина»

Юлія Тимошенко не має наміру звертатися до президента з проханням про звільнення. Варто відзначити, що юридичні основи для звільнення Тимошенко з’являться в разі офіційного письмового звернення екс-прем’єра до президента України Віктора Януковича. У своєму зверненні екс-прем’єр повинна попросити главу держави про помилування. Про це під час інтерв’ю у Верховній Раді розповів народний депутат України від фракції «Батьківщина» Сергій Пашинський.

«Юлія Володимирівна Тимошенко абсолютно невинна і ніяких прохань, тим більше на адресу Віктора Януковича, вона писати не буде», – запевнив опозиціонер.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Він зазначив, що Тимошенко готова прийняти тільки варіант, який раніше був запропонований місією Кокса-Квасневського. Зокрема, йдеться про скасування незаконного терміну і відправку Юлії Володимирівни на лікування до Німеччини.

Сергій Пашинський підкреслив, що представники «Батьківщини» підтримують місію Кокса-Квасневського, яка раніше сама звернулася до Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

«172 народних депутати з опозиції вже підтримали це клопотання Кокса-Квасневського до Віктора Януковича», – розповів нардеп.

Він заявив, що коли президент України почав займатися різними «політичними спекуляціями» і розповідати про те, що помилування Юлії Тимошенко знаходиться не в його компетенції, то всім стало зрозуміло, що це неправда. Опозиціонер впевнений, що Віктор Янукович не має наміру звільняти Юлію Тимошенко.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Раніше повідомлялося, що комісія з питань помилування при Януковичі не розглядала «справу Тимошенко». Крім того, як заявили в комісії, вони навіть не бачили жодного з клопотань, поданих місією Кокса- Квасневського. Наступне засідання комісії заплановане на листопад, проте точна дата проведення ще невідома.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: