fbpx
Новини світу

США і Росія мають намір на рівні ООН захистити свої навігаційні супутникові системи

  Росія і США, що володіють глобальними навігаційними супутниковими системами ГЛОНАСС і GPS, мають намір на рівні Міжнародного комітету з глобальних навігаційних супутникових систем (ICG) при ООН закріпити за своїми системами спектр радіочастот і інші позиції, побоюючись тиску з боку навігаційних систем, що створюються ЄС і Китаєм.

"Системи ГЛОНАСС і GPS розроблялися в 1970-х роках і, природно, в них закладені застарілі на півстоліття рішення. Модернізація систем йде досить важко, а кардинальні зміни систем практично неможливі. Китай зі своєю системою Compass і ЄС з Galileo, використовуючи російський і американський досвід, створюють свої системи на найсучаснішому рівні. Відповідно, після розгортання цих систем, вони будуть якісно кращими, ніж GPS і ГЛОНАСС ", – сказало "Інтерфаксу-АВН" джерело в ракетно-космічній галузі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За його словами, для захисту своїх позицій Росія і США, які очолюють робочу групу "А" Міжнародного комітету, мають намір на його рівні закріпити пріоритет своїх навігаційних систем.

Робоча група "А" виробляє правила в області сумісності та взаємодоповнюваності супутникових систем.

"Рішення Міжнародного комітету, а в нього входять представники РФ, США, ЄС, Китаю, Індії та Японії, приймаються консенсусом – відповідно, учасники комітету погоджуються з рекомендаціями і беруть на себе зобов’язання щодо їх виконання", – сказав співрозмовник.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: